032/ 666 440


Оферти
Принцес Турс
предлага още:

Виетнам



Виетнам и Камбоджа с остров Фу Кок

14 дни / 11 нощувки
Цена от: 5299.00 лв.


Дата Цена Резервирай
02.04.2025 5299 лв. Заявка
  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
  • ДРУГИ
Програма по дни

Ден 1

ПЪРВИ ДЕН – 02.04.2025: Полет София - Истанбул с „Турски авиолинии”.


Ден 2

ВТОРИ ДЕН – 03.04.2025: Полет Истанбул - Хо Ши Мин (Сайгон). Пристигане. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.


Ден 3

ТРЕТИ ДЕН – 04.04.2025: Закуска. Отпътуване за Бен Че – град по поречието на величествената река Меконг. Разходка с лодка, по време на която ще посетите местни работилници, в които ще се запознаете с традиционния начин на изработване на тухли и обработване на кокосови орехи. Кратка разходка до дома на местно семейство с възможност да опитате плодове и чай. Разходката продължава по суша по-навътре в провинцията, където ще имате възможност да се полюбувате на характерните пейзажи на оризовите полета и зеленчукови плантации, докосвайки се до местната култура и начин на живот. Обяд. Завръщане в Хо Ши Мин. Трансфер до летището за полет до Хюе. Трансфер до хотела. Нощувка в Хюе.


Ден 4

ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 05.04.2025: Закуска. Разходка с лодка по Реката на парфюмите и посещение на пагодата Тиен Му, разположена на брега на живописната река. Седем етажната пагода е будиски храм и е един от символите на Хюе. Следва разглеждане на Императорската Цитадела - обширен комплекс, построен в началото на XIX в. Цитаделата е създадена по образец на Забранения град в Пекин и е една от най-важните сгради от династията Нгуен, пазеща спомени за мощната феодална епоха във Виетнам. Обяд. Посещение на гробницата на Ту Дюк - най-известната и внушителна кралска гробница на династията Нгуен, проектирана от самия император преди смъртта му. Свободно време на пазара Донг Ба. Нощувка в Хюе.


Ден 5

ПЕТИ ДЕН – 06.04.2025: Закуска. Отпътуване за Хой Ан. По път - посещение на музея Чампи в Дананг – тук се помещава най-голямата колекция в света от скулптури и произведения на нaрода Чампи. Трансфер до Хой Ан. Разглеждане на древния пристанищен град Хой Ан (ЮНЕСКО). Обяд. Посещение на японския покрит мост (в реновация), най-известният архитектурен паметник в града с над 400 годишна история и Асамблейната зала на китайската конгрегация Чаоджоу, особено красива и пищно аранжирана отвън и отвътре. Възможност за пауза в местни работилници, където може да се види производството на керамични изделия и ръчно изработени мебели. Нощувка в Хой Ан.


Ден 6

ШЕСТИ ДЕН – 07.04.2025: Закуска. Трансфер до Дананг. Екскурзоводска програма в Дананг - трансфер до станция Ба На Хилс (имате възможност да се возите на най-дългата лифтова дъга в света с дължина над 5 км., от която ще се насладите на спиращи дъха гледки от 1487 м н.в.), по пътя - посещение на някои от старите френски вили. Обяд. Обиколката ще завърши с разходка по най-новата архитектурна забележителност във Виетнам - „Златния мост“, поддържан сякаш от божествени гигантски ръце. Трансфер до летището за полет до Сием Реап, Камбоджа. Трансфер до хотела. Нощувка.


Ден 7

СЕДМИ ДЕН – 08.04.2025: Закуска. Посещение на старата столица на кхмерската империя - Ангкор Том, известен с монументалните си укрепителни стени и портите, украсени от скулптури на човешки лица. Градът е пресечен от две перпендикулярно разположени улици, които водят към основния храм Байон, събрал в себе си архитектурни елементи от будизъм и хиндуизъм. Разглеждане на храма. Обиколката продължава с посещение на хиндуиския храм Фимеанакас, Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал. Обяд. Следобед - разглеждане нa най-големия в света храмов комплекс Ангкор Ват - символ на величието на Кхмерската империя. Съчетал в себе си двете основни форми в кхмерската религиозна архитектура – „храм-планина“ и „храм-галерия“, Ангкор Ват впечатлява и с уникалната си скулптурна и барелефна украса, въздействаща и до днес със своето величие. Разходка до известния храм Ta Прохм, вплетен в гъстата растителност на камбоджанската джунгла и обгърнат от корените на огромни смокинови дървета. Обиколката завършва с посещение на пагодата Ват Бо – един от най-старите храмове в Камбоджа, пазещ уникални стенни рисунки. Нощувка в Сием Реап.


Ден 8

ОСМИ ДЕН – 09.04.2025: Закуска. Отпътуване за Пном Пен, столицата на Камбоджа. По път - фотопауза на моста Кампонг Кдей, най-старият латеритен мост в Югоизточна Азия от от времето на Кхмерската империя. Червените кхмери са се опитвали да взривят мостa няколко пъти, но всички опити са били неуспешни. Пътуването продължава до пазар за паяци, където може да се опитат местни специалитети като пържени тарантули. Пристигане в Пном Пен. Фотопауза на Паметника на независимостта и посещение на храмът Ват Пном - един от най-красивите храмове в столицата на Камбоджа. Според вярванията на местните всяко желание, изречено в храма, се сбъдва. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка в Пном Пен.


Ден 9

ДЕВЕТИ ДЕН – 10.04.2025: Закуска. Посещение на Кралския дворец, който е едно от най-емблематичните сгради в цяла Азия. Построен през 1866 г., днес дворецът е официална резиденция на крал Нородом Сихамони, който управлява Камбоджа от 2004 г. Свободно време на централния пазар, известен като Psar Thmei. Пазарът се помещава в огромна сграда, която е истинско произведението на изкуството. Обяд. Посещение на плантация за черен пипер, обявен от готвачи и гастрономи за най- добрият в света. Трансфер до хотела. Нощувка в Кампот.


Ден 10

ДЕСЕТИ ДЕН – 11.04.2025: Закуска. Трансфер до границата. Отпътуване с ферибот за остров Фу Кок - спечелил прозвището си „Островът на перлите“, заради своите блестящо бели пясъчни плажове. Повече от половината територия на острова е част от националния парк Фу Кок, който включва планини, гъста тропическа джунгла, туристически пътеки и дива природа. Трансфер до хотела. Вечеря. Нощувка на остров Фу Кок.


Ден 11

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН – 12.04.2025: Закуска. Свободно време. Възможност за целодневна екскурзия „тайните на Фу Кок“ с включен обяд (с доплащане 169 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва трансфер от/до хотела и водач - придружител; организира се при минимум 10 участника). Екскурзията започва рано сутринта и включва: посещение на ферма за отглеждане на перли, един от най-популярите занаяти на острова и разходка до местна ферма, където може да се види процеса по отглеждане на черен пипер, пиперът от Фу Кок е известен със своите големи, черни и пикантни семена. Следва посещение на Кокосовия затвор – един от най-известните исторически обекти на острова. Построен от френските колонизатори, в този военен затвор са били задържани много виетнамски политически дисиденти, които са се борили за свободата и независимостта на страната си. Трансфер до станция Ан Той на кабинковия лифт Хон Том (имате възможност да се возите на най-дългата надморска въжена линия в света), по пътя ще се насладите на спиращи дъха морски гледки и невероятни пейзажи. Следва посещение на най-големият воден тематичен парк в Югоизточна Азия с повече от 20 атракции. Обиколката ще завърши с разходка до комплексът наречен “Sunset City” – тук ще намерите различни постройки с разноцветни фасади, както и имитиращи на известни забележителности - римски амфитеатър, Венецианската кула на площад Сан Марко и др. Цялата архитектура на този изкуствен град е вдъхновена от историческите средиземноморски градове на Италия. Завръщане в хотела около 18 ч. Нощувка на остров Фу Кок.


Ден 12

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН – 13.04.2025: Закуска. Трансфер до летището за полет до Хо Ши Мин (Сайгон). Пристигане в Хо Ши Мин. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.


Ден 13

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН – 14.04.2025: Закуска. Обиколка на град Хо Ши Мин - някога градът е бил важен търговски център и пристанище и тук среща са си давали виетнамци, китайци, японци, французи и холандци. Всяка от тези култури е оставила своето архитектурно и особено кулинарно наследство. Посещение на катедралата Нотр Дам (отвън), Централната поща, Двореца на независимостта, Музея на останките от войната, хотел „Rex“ и хотел „Continental“ (отвън). Обяд. Свободно време на пазара „Бен Тхан“ – създаден още в началото на XVII век от събиращи се търговци в близост до река Сайгон, опожарен до основи през 1870 г., днес - най-големият пазар в района. Трансфер до летището за полет до Истанбул.


Ден 14

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН – 15.04.2025: Пристигане в Истанбул. Полет Истанбул - София. Пристигане в София.

Полетно разписание:

София - Истанбул - 20:10 ч. – 22:40 ч.; Истанбул - Хо Ши Мин - 02:10 ч. – 16:25 ч.; Хо Ши Мин - Истанбул - 22:05 ч. – 04:45 ч.+(1); Истанбул - София - 13:35 – 13:55 ч.

Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през май 2024. При промяна на същите клиентите ще бъдат уведомени своевременно.






Настаняване в 4* или 5*
Датацена на възрастен в двойна стаяцена на човек в индивидуална стаяцена на трети възрастен в стаяцена за дете до 11 г. в стая с 2 възрастницена за дете до 11 г. в стая с 1 възрастен
02.04.202552996123519950995149

Продължителност на туристическата програма: 14 дни


  Допълнителни услуги възрастова група / цени  
Такса за издаване на виетнамска визадо години / 215 BGN
 
Тайните на Фу Кок с включен обяддо години / 169 BGN
 


Пояснения:
  • Екскурзията е четиринадесетдневна и включва 2 нощувки в Хо Ши Мин (Сайгон), 2 нощувки в Хюе, 1 нощувка в Хой Ан, 2 нощувки в Сием Реап, 1 нощувка в Пном Пен, 1 нощувка в Кампот, 2 нощувки на остров Фу Кок в хотели 3*, 4* и 5* на база закуска, 7 обяда, 3 вечери, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма в Хо Ши Мин, Хюе, Хой Ан, Сием Реап, Пном Пен, Кампот и остров Фу Кок. Пакетната цена включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и вътрешни полети Хо Ши Мин – Хюе, Дананг – Сием Реап и Фу Кок – Хо Ши Мин, които се извършват от местни авиокомпании (с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 5 кг). Групата е с водач – придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери във Виетнам и Камбоджа се извършват с минибус/автобус. Лети се с „Турски авиолинии” (с включени летищни такси, чекиран багаж и ръчен багаж).

    • Хо Ши Мин: хотел Equatorial Ho Chi Minh City****, или подобен; Хюе: хотел Romance Hotel****, или подобен; Хой Ан: хотел Hoian Rosemary Boutique****, или подобен; Сием Реап: хотел Somadevi Angkor Resort****, или подобен; Пном Пен: хотел Capri By Fraser****, или подобен; Кампот: хотел Sunny Hotel***, или подобен; Фу Кок: хотел Amarin Resort****, или подобен.
  • ВАЖНО: Моля, имайте предвид, че дрескодът за посещение на някои от храмовете е много строг и не се позволяват къси панталони, голи рамене и колене. При влизане следва да бъдат събути и обувките, поради което е добре да носите резервни чорапи.

    Полетно разписание:

    • София - Истанбул - 20:10 ч. – 22:40 ч.;
    • Истанбул - Хо Ши Мин - 02:10 ч. – 16:25 ч.;
    • Хо Ши Мин - Истанбул - 22:05 ч. – 04:45 ч.+(1);
    • Истанбул - София - 13:35 – 13:55 ч.

    Продължителност на полетите:

    • София – Истанбул: около 1 ч. и 30 мин.;
    • Истанбул – Хо Ши Мин: около 10 ч. и 15 мин.;
    • Хо Ши Мин – Истанбул: около 10 ч. и 40 мин.;
    • Истанбул – София: около 1 ч. и 20 мин.

    Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през май 2024 г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

    Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание;

    Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,83 лв. за щатски долар към 10.05.2024 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

    Местни Валути: Виетнамски донг и Камбоджански риел.

    Информация и необходими документи за издаване на туристически визи за Виетнам и Камбоджа:

    • За пътуване до Виетнам и Камбоджа е необходимо да притежавате задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на заминаване;
    • За пътуване до Виетнам се изисква виза - такса за издаване на многократна виетнамска виза - 215 лв. (издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4см/6см направена преди не повече от 1 година, с лице снимано фронтално, с открита глава, без тъмни очила;);
    • За пътуване до Камбоджа се изисква виза – 30 долара, издава се на летище в Сием Реап (заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6см);

    Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

    Условия по договора

    Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на самолетните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

    Такса прекратяване:

    • ако прекратяването е до 18:00 ч. на втория работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 65 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
    • ако прекратяването е от 18:00 ч. на втория работен ден след сключването на настоящия Договор до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
    • ако прекратяването е от 65 до 21 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
    • ако прекратяването е 20 или по-малко дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.

    Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

    Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

    Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

    Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

    Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Турция, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

    Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.

  • За пътуването се изисква виза и валиден международен паспорт, чиито срок на валидност с валидност най-малко 6 месеца след датата на заминаване.


  • Цени за ранно записване за дата на отпътуване 02.04.2025 - валидни по резервации до 15.12.2024
  • Самолетен билет София – Хо Ши Мин - София, с включени:
  • 1 бр. салонен багаж до 8 кг;
  • 1 бр. чекиран багаж до 30 кг;
  • летищни такси;
  • Самолетни билети за вътрешните полети Хо Ши Мин - Хюе, Дананг - Сием Реап и Фу Кок - Хо Ши Мин, с включени:
  • 1 бр. ръчен багаж до 5 кг;
  • 1 бр. чекиран багаж до 20 кг;
  • летищни такси;
  • 2 нощувки със закуски в хотел 4* или 5* в Хо Ши Мин (Сайгон);
  • 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Хюе;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 4* в Хой Ан;
  • 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Сеам Реап;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 4* в Пном Пен;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Кампот;
  • 2 нощувки със закуски на хотел 4* на остров Фу Кок;
  • 7 обяда;
  • 3 вечери;
  • Трансфери летище – хотел – летище;
  • Транспорт по описаната програма;
  • Екскурзоводско обслужване по описаната програма;
  • Входни такси за туристическите обекти по програмата;
  • Водач – придружител.
  • Такса за издаване на многократна виетнамска виза в размер на - 215 лв., издава се и се заплаща от България;
  • Такса за издаване на камбоджанска виза в размер на 30 долара, издава се на летище в Сием Реап;
  • Напитки;
  • Бакшиши за местен екскурзовод и шофьор – около 5-6 USD на турист ден (заплащат се на място);
  • Медицинска застраховка – с доплащане 2 лв. на човек на ден;
  • Застраховка Отмяна на пътуване;
  • Разходи от личен характер.
  • Пояснения:
    • Екскурзията е четиринадесетдневна и включва 2 нощувки в Хо Ши Мин (Сайгон), 2 нощувки в Хюе, 1 нощувка в Хой Ан, 2 нощувки в Сием Реап, 1 нощувка в Пном Пен, 1 нощувка в Кампот, 2 нощувки на остров Фу Кок в хотели 3*, 4* и 5* на база закуска, 7 обяда, 3 вечери, самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище и богата екскурзоводска програма в Хо Ши Мин, Хюе, Хой Ан, Сием Реап, Пном Пен, Кампот и остров Фу Кок. Пакетната цена включва таксите за вход в посещаваните туристически обекти и вътрешни полети Хо Ши Мин – Хюе, Дананг – Сием Реап и Фу Кок – Хо Ши Мин, които се извършват от местни авиокомпании (с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 5 кг). Групата е с водач – придружител от страна на българския туроператор, като на място има местен водач – екскурзовод. Беседите се правят от местния екскурзовод със симултанен превод на български от страна на водача. Вътрешните трансфери във Виетнам и Камбоджа се извършват с минибус/автобус. Лети се с „Турски авиолинии” (с включени летищни такси, чекиран багаж и ръчен багаж).

      • Хо Ши Мин: хотел Equatorial Ho Chi Minh City****, или подобен; Хюе: хотел Romance Hotel****, или подобен; Хой Ан: хотел Hoian Rosemary Boutique****, или подобен; Сием Реап: хотел Somadevi Angkor Resort****, или подобен; Пном Пен: хотел Capri By Fraser****, или подобен; Кампот: хотел Sunny Hotel***, или подобен; Фу Кок: хотел Amarin Resort****, или подобен.
    • ВАЖНО: Моля, имайте предвид, че дрескодът за посещение на някои от храмовете е много строг и не се позволяват къси панталони, голи рамене и колене. При влизане следва да бъдат събути и обувките, поради което е добре да носите резервни чорапи.

      Полетно разписание:

      • София - Истанбул - 20:10 ч. – 22:40 ч.;
      • Истанбул - Хо Ши Мин - 02:10 ч. – 16:25 ч.;
      • Хо Ши Мин - Истанбул - 22:05 ч. – 04:45 ч.+(1);
      • Истанбул - София - 13:35 – 13:55 ч.

      Продължителност на полетите:

      • София – Истанбул: около 1 ч. и 30 мин.;
      • Истанбул – Хо Ши Мин: около 10 ч. и 15 мин.;
      • Хо Ши Мин – Истанбул: около 10 ч. и 40 мин.;
      • Истанбул – София: около 1 ч. и 20 мин.

      Забележка: Часовете на полетите са обявени по разписанието на авиокомпаниите през май 2024 г. При промяна на същите, клиентите ще бъдат уведомени своевременно.

      Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание;

      Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1,83 лв. за щатски долар към 10.05.2024 г. При промяна на същия с повече от 5 % в периода до началото на туристическото пътуване, туроператорът си запазва правото да прекалкулира основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.

      Местни Валути: Виетнамски донг и Камбоджански риел.

      Информация и необходими документи за издаване на туристически визи за Виетнам и Камбоджа:

      • За пътуване до Виетнам и Камбоджа е необходимо да притежавате задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на заминаване;
      • За пътуване до Виетнам се изисква виза - такса за издаване на многократна виетнамска виза - 215 лв. (издава се и се заплаща от България, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 1 (една) цветна снимка с размер 4см/6см направена преди не повече от 1 година, с лице снимано фронтално, с открита глава, без тъмни очила;);
      • За пътуване до Камбоджа се изисква виза – 30 долара, издава се на летище в Сием Реап (заплаща се лично на място, попълва се визов формуляр и се предоставят валиден задграничен паспорт и 2 (две) цветни снимки с размер 4см/6см);

      Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.

      Условия по договора

      Условия за плащане: Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на самолетните пакети и сключен договор за туристически пакет. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 30 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

      Такса прекратяване:

      • ако прекратяването е до 18:00 ч. на втория работен ден след сключването на настоящия Договор, Пътуващият не дължи такса прекратяване, в случай че настоящият Договор е сключен повече от 65 дни преди датата на отпътуване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
      • ако прекратяването е от 18:00 ч. на втория работен ден след сключването на настоящия Договор до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 20% от цената на туристическия пакет в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
      • ако прекратяването е от 65 до 21 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
      • ако прекратяването е 20 или по-малко дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 99% от цената на организираното пътуване в лева.

      Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията: Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 6 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1. от ЗТ.

      Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

      Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

      Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

      Паспортни и визови изисквания: До държави от ЕС и Сърбия, Македония, Турция, Албания, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Швейцария, Швеция, Финландия, Норвегия и Исландия се пътува с валидна лична карта. До всички останали държави се пътува с международен паспорт, валиден най-малко 6 месеца след датата на завръщане.

      Поради нестабилните цени на авиогоривото, които се покачват непрекъснато и непредвидимо, е възможно въвеждане на доплащане в размер на промяната на цената на горивните такси. Записаните по програмата клиенти ще бъдат уведомявани веднага, в случай че такова доплащане се наложи.

    • За пътуването се изисква виза и валиден международен паспорт, чиито срок на валидност с валидност най-малко 6 месеца след датата на заминаване.


    • Цени за ранно записване за дата на отпътуване 02.04.2025 - валидни по резервации до 15.12.2024

    Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал