032/ 666 440


Оферти
Принцес Турс
предлага още:

СкандинавияВаршава и Прибалтика с Хелзинки

София - Талин – Хелзинки* – Пярну – Рига - Вилнюс – Тракай – Варшава - София

8 дни / 7 нощувки
Цена от: 1860.00 лв.


Дата Цена Резервирай
17.08.2019 1860 лв. Заявка
  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Програма
1 ден: полет до Талин, Естония
Среща на групата на летище София, Терминал 2, за полет до Талин с прекачване във Варшава  в 17.55 ч. Пристигане в Естония в  22.45 ч местно време. Посрещане на летището, трансфер до хотела в Талин и настаняване. Нощувка.
 
2 ден: Талин, Кадриорг
Закуска. Обзорна туристическа обиколка на столицата на Естония с местен екскурзовод на руски език. Ще видите средновековния замък Томпеа, Домската Катедрала, ще се запознаете с архитектурните забележителности на Стария град. Фотопауза на панорамни площадки, откъдето се открива прекрасен изглед към града и залива. Свободно време за обяд и самостоятелни посещения. Следобед: по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия “Петър 1 в Талин“ – дворецът и парка Кадриорг: транспорт, вход и местен екскурзовод за посещение на бароковия парк и дворец на Екатерина I. Връщане и свободно време в Стария град.
 
3 ден: Талин, Хелзинки*
Закуска /или сух пакет/. Свободно време в Талин или по желание срещу доплащане: 
 еднодневна  екскурзия до Хелзинки с ферибот-експрес.
Трансфер до пристанището и отпътуване в 8.00 ч. за Хелзинки. Пътуване през Балтийско море /1 ч. и 40 мин./. Пристигане в 9.40 ч.. На пристанището в Хелзинки ще ви чака екскурзоводът с табелка с вашето име. Обзорна обиколка на града /на руски език/ – пешеходен тур с впечатляващата сграда на Финския парламент, Сенатския площад, Скалната църква. Свободно време. Привечер обратно отпътуване за Талин с ферибота в 18.00 ч. Пристигане в Талин в 19.40 ч. Организиран трансфер от пристанището до хотела. Нощувка.
 
4 ден: Балтийско море - Пярну, Рига
Закуска. Отпътуване за Латвия. Попътна спирка за почивка и разглеждане на Пярну /127    км/ – лятната „столица” на Естония, красив балтийски курорт с дълъг пясъчен плаж, но и историческа значимост като един от най-богатите и оживени ханзейски градове. Функционалистката архитектура на 20 век се съчетава добре с романтични дървени вили и съвременни здания от стъкло и стомана. Продължаваме за Рига /180 км/. Обзорна екскурзия с местен екскурзовод на руски език на Рига. Посещение на Стария град. Ще видите Рижкия замък с отбранителните стени и единствената запазена Барутна кула. Шведските порти, средновековния архитектурен паметник - къщите на Тримата братя, знаменитата Домска Катедрала и манастирския комплекс към нея. Разходка до площада на Кметството, където се намира красивата сграда на Гилдията на Черноглавите. И още – църквата Свети Петър, Рижката Опера, паметника на Свободата, Къщата с котката. Свободно време за разходка в лабиринта от тесни улички на Рига. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден: Вилнюс
Закуска. Отпътуване за Литва  /340 км до Вилнюс /. Запознанство с Вилнюс – удивителен град, щастлива среща на различни култури и стилове и настояща столица на Литва. Старият град обединява храмове с изключителни стенописи, средновековни улици и градежи, които ЮНЕСКО включва в списъка на световните шедьоври на културното наследство. Ще видим Катедралата, замъка на Великия княз Гедиминас и разположения до него паметник на княза, великолепния ансамбъл на зданията на Вилнюския Университет, църквата Свети Йоан, Кметството, крепостните стени и вратата Аушрос, църквата Света Ана. Настаняване в хотел. Нощувка.

6 ден: Тракай
Закуска. Напускане на хотела и екскурзия с автобуса до околностите на Вилнюс, където се намира най-посещаваната в Литва забележителност – Тракай и островния замък на езрото Галве /28 км/. Посещение на замъка и музея към него. Построен във времената на Витаутас Велики, до ден днешен мощните стени и високите кули на замъка поразяват погледа, а езерото служи за естествен крепостен ров. Следва посещение на града на караимите, а в свободното време за обяд възможност за дегустация на знаменитите кибинаи и кюбите от караимската кухня.
Отпътуване за Полша. Пристигане във Варшава. Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ден: Варшава
Закуска. Туристическа обиколка на Варшава: бароковия парк Лаженки – най-големият дворцов комплекс във Варшава, Старият град, Дворецът на културата и науката, църквата Св. Кръст, където се пази урната със сърцето на Фредерик Шопен, катедралата Свети Йоан Кръстител - най-голямата и най-стара готическа катедрала в града. Свободно време. Нощувка.

8 ден: полет за София
Закуска. Трансфер до летището за полет до София в 10.55 ч. /или 14.20 ч./  Пристигане в 13.55 ч. местно време /или 17.15 ч./
 
Полетна информация:
*Полет София Талин на отиване
/Излита 17.55 ч. от София, пристига във Варшава 18.55 ч., прекачване за Талин в 21.05 ч., пристига в Талин в 22.45 ч./
*Полет Варшава - София на връщане
/Излита 10.55 ч. от Варшава, пристига в София в 13.55 ч. местно време/
 
             ЦЕНИ: 
Вид настаняване Промоционални цени,
валидни за записване
до 30.04.2019
Стандартни цени,
валидни при записване
след 30.04.2019
Възрастен в двойна стая 1750 лв 1860 лв
Трети възрастен 1730 лв 1840 лв
Възрастен в единична стая 2060 лв 2160 лв
Дете до 12 г., настанено с двама възрастни 1690 лв 1790 лв

STOP SALE за дата 13.07.2019г.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
•  Самолетни билети София - Талин полет с прекачване през Варшава и директен полет София – Варшава на ЛОТ
•  Чекиран багаж на самолетите 1 брой до 23 кг, както и ръчен до 8 кг
•  Летищни такси
•  Трансфери летище - хотел - летище
•  Транспорт с лицензиран за международни превози автобус*** по горепосочения маршрут
•  Местни екскурзоводи на руски език / с превод на български език при нужда/ за Варшава, Вилнюс, Тракай, Рига, Талин
•  Автобусни и пешеходни обиколки на Варшава, Вилнюс, Тракай, Рига
•  Пешеходна обиколка на Талин
•  Градски и общински такси за всияки хотели
•  7 нощувки, както следва:
•  3 нощувки със закуски в хотел *** в Талин, Естония
•  1 нощувка със закуска в хотел *** във Вилнюс
•  1 нощувка със закуска в хотел *** в Рига
•  2 нощувки със закуски в хотел *** във Варшава
•  Пътни такси за всички пътувания по маршрута
•  Водач-екскурзовод по време на цялото пътуване
 
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
•  Бакшиш за обслужващите шофьори и екскурзоводи: 15 евро = 30 лева на човек - еднократно
•  /задължителни, заплащат предварително от България, начисляват се към пак. цена/
Медицинска застраховка на ЗК „Уника” с покритие 10 000 евро за лица д 65 г., /адрес: гр. София, ул. Юнак № 11-13/: 14 лв
•  /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 5000 евро за лица от 65 г. до 69 г.,/адрес: гр. София, ул. Юнак № 11-13/: 21 лв
•  /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
Медицинска застраховка на ЗК "Уника" с покритие 4 000 евро за лица над 70 г., /адрес: гр. София, ул. Юнак № 11-13/: 28 лв
•  /по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
•  Екскурзия “Петър 1 в Талин“ – дворецът Квадриорг: транспорт, входна такса и местен екскурзовод за парка и двореца на Екатерина Първа: 22 Е = 44 лв
•  /екскурзията се провежда при минимум 8 плащащи, по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
•  Екскурзия до Хелзинки с ферибот-експрес, трансфери хотел-пристанище-хотел, екскурзовод на руски език за посрещане и обиколка 3 часа на Хелзинки: 120 Е = 238 лв
•  /екскурзията се провежда при минимум 8 плащащи, по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/
•  Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.
•  Входни такси за посещаваните обекти по програма и в свободното време
 
Забележка:
•  Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 20 човека
•  Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 14 дни преди датата на отпътуване.

NB:
Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват!

Условия за резервации:
•  Депозит: 50% от пакетната цена при записване
•  Доплащане: до 21 дни преди дата на заминаване
 
Няма паспортен и визов режим в посещаваните страни; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
 

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал