032/ 666 440


Оферти
Принцес Турс
предлага още:

Сърбия



Уикенд екскурзия до Ниш

София – Пирот – Малча - Ниш – Суковски манастир - София

2 дни / 1 нощувка
Цена от: 170.00 лв.


Дата Цена Резервирай
23.11.2024 170 лв. Заявка
  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Програма
Ден 1:
Отпътуване в 05:30 ч. от Пловдив, ОМВ пред х. Санкт Петербург (срещу доплащане).
Отпътуване в 07:30 ч. от София, Централна ЖП Гара, 07:40 ч. от бул. Сливница 138 – бензиностанция Шел  по маршрут: София ­- ГКПП Калотина ­- Пирот - Ниш. 
Пристигане в град Пирот. Градът е заобиколен от Влашка и Стара планина, които са рядък пример за девствена природа. Пирот е създаден върху изградена през 2 век антична римска станция, носеща названието Turres, което означава „кули”. През 9 век градът става българско владение до падането на Българската държава под византийско и османско владичество. През 15­17 век градът носи османското си име Шехиркьой и е център на вилает. През периода на Възраждането Пирот е център на Нишавската епархия. Тогава се основава Българската екзархия. Най-­отличителният белег на Пирот са неговите килими. Те са уникални и са гладки и от двете страни. Различават се значително от персийските, които са винаги геометрични. Градът се свърза изключително с производството на килими, което процъфтява, но и с отглеждането на овце и произвеждането на невероятно вкусното пиротско овче сирене.
Разходка в центъра на града. Посещава се евтиният пиротски пазар или по желание старата крепост Калето.
Отпътуване в посока Ниш. Кратка спирка в с. Малча. Посещение на традиционна винарска изба, където има възможност за дегустация на местните вина и мезета.
Потегляне към Ниш. Настаняване. Вечеря с жива музика и неограничено количество напитки. Нощувка
 
Ден 2:
Закуска. Пешеходна разходка в центъра на Ниш: Площадът на Освобождението, в центъра на който е Паметникът на освободителите на Ниш, издигнат през 1936 г.; сградата на Кметството, построена за седалище на Народната банка; Националният театър; Крепостта от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско укрепление под името Найсус; дворецът “Бановина”, построена през 1886 г. като административна сграда и полицейски участък, а днес е седалище на Нишкия университет. Посещение на най-големия търговски център. Посещение на Челе кула (кулата на черепите), уникален паметник, свързан с борбите за национално освобождение на Сърбия през XIX век.
Отпътуване за София с последна спирка по пътя за посещение на Суковския манастир "Св. Богородица", живописно разположен в долината на река Ерма. Свободно време за разглеждане на манастира. Отпътуване към София.
Пристигане в София на Централна ЖП Гара около 20:00 ч. и в Пловдив на ОМВ пред х. Санкт Петербург около 22:00 ч.
Транспорт с туристически автобус от София
Водач от агенцията
1 нощувка със закуска в хотел 3* в Ниш
Вечеря с жива музика и неограничена консумация на напитки 
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 2000 EUR за лица до 69 г.
Доплащане за застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 2000 EUR за лица над 69 г.: 3 лв.
Двупосочен трансфер Пловдив – София – Пловдив:30 лв. (при група от минимум 15 души)
Разходи от личен характер
Входни такси за обекти и музеи, посещавани по желание: Музея на Понишавието в Пирот (120 RSD), Челе кула в Ниш (150 RSD), Дегустация във винарна Малча (500 RDS)
Застраховка "Отмяна на пътуване"

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал