032/ 666 440


Оферти
Принцес Турс
предлага още:

Румъния



Уикенд в Букурещ с посещение на солна мина "Униря" и Двореца Могошоая

Пловдив / София - Букурещ - Слъник - Могошоая - София / Пловдив

2 дни / 1 нощувка
Цена от: 160.00 лв.


Дата Цена Резервирай
18.05.2024 160 лв. Заявка
15.06.2024 160 лв. Заявка
06.07.2024 160 лв. Заявка
24.08.2024 160 лв. Заявка
14.09.2024 160 лв. Заявка
19.10.2024 160 лв. Заявка
  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Програма
1 ден
Отпътуване от София в 06:30 ч. от Централна ЖП гара по маршрут София - Плевен - Русе – Букурещ. Възможност за качване от Ботевград, Плевен и Русе.
Пристигане в столицата на Румъния, известна още като „Малкия Париж”. Панорамна автобусна обиколка на града: площад „Унири”, Университетския площад, площад „Виктория” и площада на Революцията, фото пауза пред Парламента – втората по големина административна сграда в света, след Пентагона, Патриаршията и Църквата с мощите на Св. Димитър Басарбовски, Триумфалната арка, построена по подобие на арката в Париж през 1922 г. в памет на загиналите в Първата световна война, Булевардът на посолствата, Атенеума – най-голямата концертна зала в Румъния. Свободно време в централната част на града.
Посещение на „Музея на селото”. „Музеят на селото” е най-големият музей на открито в Европа, разположен е в парка „Херастрау” край едноименното езеро. В него са представени над 300 традиционни сгради от всички краища на Румъния - селски къщи, хамбари, дървени църкви, мелници.
Настаняване в хотел. Нощувка.
 
2 ден
Закуска. Отпътуване за гр. Слъник, окръг Прахова. Районът на гр. Слъник се нарежда на трето място в Европа по добив на сол, след района на Краков в Полша и района на Залцбург в Австрия. Слъник днес е един от най-значимите балнео курорти в Румъния. Уникалната Солна планина, Пещерата на булката, Езерото на овчаря, Зеленото езеро и Старата солна мина "Униря" са само част от забележителностите на курорта.
Посещение на солна мина "Униря". Днес, солна мина "Униря" в Слъник е един от най-атрактивните туристически обекти в Румъния. Мината функционира и като санаториум, тъй като високата влажност (около 60%) и голямата концентрация на натриеви йони във въздуха имат силно въздействие при лечението на белодробни заболявания. За да се влезе в мината е необходимо спускане на 210 м под земята посредством специализиран транспорт. Представена е в 14 зали с трапецовидна форма, достигащи до 50 м височина с постоянната температура на въздуха е 13 градуса. Вътре са изградени спортни и детски площадки, кътове за отдих и бюфет.
Отпътуване за Двореца на княз Константин Брънковяну - Могошоая, намиращ се в близост до Букурещ. Разположен на брега на езерото Могошоая, той впечатлява с необикновената си архитектура в стил румънско Възраждане от началото на 18 в. или така наречения стил Брънковяну.
Отпътуване за България в 16:00 ч. Около 22:30 ч. пристигане в София.
1 нощувка със закуска в Букурещ в хотел 2*
Панорамна обиколка на Букурещ
Посещение на „Музея на селото” (входните такси не са включени в цената на основния пакет)
Посещение на гр. Слъник с посещение на солна мина Униря (входните такси не са включени в цената на основния пакет)
Посещение на двореца Могошоая (входните такси не са включени в цената на основния пакет)
Медицинска застраховка към ЗК Евроинс с 2000 евро покритие за лица до 69 г.
Транспорт с лицензиран туристически автобус
Екскурзоводско обслужване на български език
Пътни, магистрални и гранични такси
Доплащане за медицинска застраховка за лица над 69 г. - 4 лв.
Доплащане за единична стая - 60 лв.
Разходи от личен характер
Входна такса за Музея на селото - 30 леи
Входна такса за солна мина Униря - 40 леи
Застраховка "Отмяна на пътуване"
 

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал