032/ 666 440


Оферти
Принцес Турс
предлага още:

Румъния



Екскурзия до Сибиу, Алба Юлия, солна мина Турда и замъка Корвин в Хунедоара от Силистра

Силистра - Сибиу - Алба Юлия - Турда - Хунедоара - Силистра

3 дни / 2 нощувки
Цена от: 250.00 лв.


Дата Цена Резервирай
08.11.2024 250 лв. Заявка
  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Програма
Ден 1
Отпътуване от  Силистра в 05:45 ч. от OMV - Силистра с кратка почивка по пътя.
Пристигане в Сибиу – Сибиу е един от най-важни културни центрове в Румъния. Разположен е в небезизвестната област Трансилвания, дом на граф Дракула, в подножието на планина Фагараш. Сибиу може да не е най–големият град в Румъния, но е пълен с много забележителности, очарователни средновековни сгради и история. Сибиу е избран за европейска столица на културата. Сибиу датира от 12 век, градът е построен от немски заселници и е малцинство в Румъния.
Настаняване в хотела
Свободно време за разходка
Нощувка в Сибиу или района
 
Ден 2
Закуска
Отпътуване за Алба Юлия - Алба Юлия значещо „бяла крепост“ той е второстепенен град в Трансилвания, въпреки, че дълго време е бил политическа и религиозна столица на региона. Градът се намира в близост до планини Апусени, които са сред най-дивите в Румъния. Градът е един от най-старите в Румъния, създаден още преди идването на римляните в началото на 2-ри век. Градът е един от най-старите в Румъния, създаден още преди идването на римляните в началото на 2-ри век. Неговото влияние е нараснало от 11-ти век, тъй като е седалище на първите архиепископи през 16 век, когато се превръща в столица на Трансилвания, под австрийско влияние.
Посещение на Катедрала на Коронацията - посветена на Света Троица и светите архангели Михаил и Гавриил, е румънска православна църква в град Алба Юлия, Румъния. Подчинена е на Албаюлийската архиепископия на Трансилванската митрополия.
Построена скоро след и в чест на присъединяването на Трансилвания към Румъния, тя е резиденция на румънската Православна архиепископия в Алба Юлия. Катедралата и околните сгради са построени в западната част на цитаделата на града, на мястото на кордегардията близо до Римското плато. Тя е замислена като допълнение към бившата резиденция на митрополита в Алба Юлия (тогава градът се нарича Белград/Bălgrad)
Свободно време.
Отпътуване за солна мина Турда - Солна мина Турда (Salina Turda) е най-извънземното място, на което може да попаднете в Румъния. Намира се в покрайнините на семплото градче Турда, на 30 км. от Клуж-Напока. Преди милиони години районът е бил дъно на море. Когато след време водата се оттеглила, тук е останала само солта. Както знаете, в древността тя е била по-ценна от златото и много по-практически полезна от него в ежедневието на всеки човек. При липса на хладилници, храната основно е била консервирана чрез осоляване.
Връщане в хотела
Свободно време
Нощувка
 
Ден 3
Закуска
Отпътуване за град Хунедоара
Посещение на замъка Корвин - Мнозина са на мнение, че замъкът Корвин, известен и като замъка Хуняди, е един от най-красивите и впечатляващи дворцови комплекси в цял свят. Той се намира в едноименния румънски град, като до 1918 г. е бил част от територията на Австро-Унгарската империя, която владее тукашните земи за близо хиляда години. След тази дата Хунедоара е върнат на изконните си собственици – румънците. Изправени пред величествените островърхи кули на замъка и вървейки по впечатляващия мост над река Злащи, който ни въведе отвъд крепостните стени, неусетно се пренесохме назад във времето.
Средновековният замък започва да се свързва в фамилията Хуняди през 15 век, когато през 1409 г. унгарският крал Сигизмунд го подарява на главния си дворцов офицер Войку. Получавайки крепоста Хуняди, семейството приема и неговото име.
Отпътуване за Силистра
Пристигане около 22:00 ч.
  • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Сибиу или района
  • Транспорт с лицензиран туристически автобус 
  • Екскурзовод
  • Медицинска застраховка с покритие 2000 евро за лица до 69 г. 
  • Пътни, магистрални и гранични такси
  • Лични разходи и входни такси за туристическите обекти.
  • Медицинска застраховка за лица над 69 г. - 5 лв.
  • Доплащане за единична стая – 80 лв. 
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" 
  • Избор на седалка в автобус - 20 лв. 
  • Входна такса за солната мина в град Турда 60 RON за възрастни, 30 RON за деца, ученици и студенти, 30 RON за пенсионери (намалението за пенсионери важи срещу представяне на лична карта и пенсионерска карта).
  • Входна такса за замъка Корвин - 35 RON за възрастни, 17 RON за пенсионери, 8 RON за деца, ученици и студенти. 

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал