032/ 666 440


Оферти
Принцес Турс
предлага още:

Италия



Круиз Costa Smeralda Италия, Франция и Испания

Круиз Costa Smeralda. Седем нощувки на борда на кораба и една нощувка в Рим с включена обзорна обиколка града

9 дни / 8 нощувки
Цена от: 2390.00 лв.


Дата Цена Резервирай
16.10.2024 2390 лв. Заявка
  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Програма
Круиз Costa Smeralda
7 нощувки пълен пансион на борда на един от най-луксозните кораби по маршрут
Чивитавекия - Генуа - Марсилия - Барселона - Каляри (Сардиния) - Неапол – Чивитавекия
една нощувка в Рим с включена обзорна обиколка на града, директен полет и водач от България по време на пътуването
Цена: от 2390 лева на човек

Маршрут на круиза

 
Ден Пристанище Пристига Отплава
17.10.2024 Чивитавекия   19:00
18.10.2024 Генуа 08:30 18:00
19.10.2024 Марсилия 09:00 18:00
20.10.2024 Барселона 08:00 18:00 
21.10.2024 Ден на вода    
22.10.2024 Каляри 07:00 16:00 
23.10.2024 Неапол 10:00  20:00
24.10.2024 Чивитавекия 08:00  
 
Видове каюти На човек в двойна каюта Единична каюта 3-ти възр. в каюта Дете до 17,99 г.
Вътрешна 2390 лв. На запитване 1990 лв. 1580 лв.
Прозорец 2600 лв. На запитване 1990 лв. 1580 лв.
Балкон 2825 лв. На запитване 1990 лв. 1580 лв.
Програма на пътуването:

16.10.2024
Полет София - Рим. Излита 12:55, каца в 13:50. Трансфер и настаняване в хотел в Рим. Пешеходен обзорен тур на града - Пътешествие в центъра на Римската империя Колизеумът - най-големият амфитеатър от древноримската епоха /отвън/; Римският форум - сърцето на античния Рим, Капитолийски хълм, стълбата на Микеланджело до площад "Венеция" с монумента на Виктор Емануил II. Свободно време. Нощувка.

17.10.2024
Закуска. Освобождаване на хотела и свободно време (багажа се оставя на съхранение в хотела). Възможност за пешеходен тур Бароков Рим - ще посетим най-известните римски площади - Испанските стълби и площад “Испания” с фонтана Barcaccia, проектиран от Бернини - едно от най-предпочитаните от туристите мeстa в Рим с прекрасна гледка, фонтана Треви - най-красивия шедьовър на бароковата архитектура, в чийто център се издига бог Нептун с колесница във формата на раковина, площад Ротонда с разглеждане на Пантеона (отвън) - най-старата запазена сграда от времето на Римската империя, артистичния площад “Навона”.
Трансфер до Чивитавекия за качване на борда на кораба Costa Smeralda. Минаване през процедура по чекиране. Отплаване 19:00.

18.10.2024
Генуа - акостира 08:30, отплава 18:00.
Свободно време за самостоятелно разглеждане на Генуа или възможност за допълнителна екскурзия Санта Маргерита Лигуре и Портофино. Отпътуване за Санта Маргерита Лигуре и разходка с корабче до Портофино - емблематичен курорт на Лигурската ривиера, известен със своето яхтено пристанище и пъстроцветни къщички по крайбрежието.

19.10.2024
Марсилия - акостира 09:00, отплава 18:00.
Свободно време за разглеждане на града по интереси - квартала на Старото пристанище, Катедралата, булевард „Канебиер”, базиликата „Нотр-Дам-дьо-ла-Гард“.

20.10.2024
Барселона - акостира 08:00, отплава 18:00.
Свободно време за разглеждане на града по интереси или организиран обзорен тур с местен лизензиран екскурзовод на български език.

21.10.2024
Ден на вода - плаване в открито море. В този ден може да се възползвате от многобройните забавления на борда на кораба, да се насладите на вкусната кухня, да релаксирате във вътрешния/външния басейн.

22.10.2024
Каляри, Сардиния - акостира 07:00, отплава 16:00.

23.10.2024
Неапол - акостира 10:00, отплава 20:00.
Свободно време в Неапол по интереси или организиран тур - посещение на Соренто и обзорен тур на Неапол. Ще посетим едно от най-красивите и елегантни градчета в Италия - Соренто, а по пътя ще се насладите на невероятни гледки към неаполитанския залив, Везувий и остров Капри. Градът е популярен с продукцията си на лимончело, което може да закупите от многобройните магазинчета, да опитате шоколадови бонбони с вкус на лимончело или да отпиете чаша просеко наслаждавайки се на италианска атмосфера. Отпътуване към Неапол и обзорен тур на града - историческия квартал Санта Лучия, кметството, вия "Толедо", пл. "Дел Плебишито" с кралския дворец и Кралската Опера Сан Карло, галерия "Умберто". 

24.10.2024
Акостира в Чивитавекия в 08:00. Напускане на кораба и трансфер за обратен полет до България.
Излита от летище Фиумичино 14:20, каца летище София 17:10.

Резервации:
При резервация се плаща 700 лева
Пълно плащане 45 дни преди датата на отпътуване.
За пътуване е необходим международен паспорт или лична карта.

За кораба:
Costa Smeralda е корабът, който представя най-доброто от Италия, символ на италиански стил, чар, красота, средиземноморско гостоприемство и гастрономическо изживяване. 
Коста Смералда е кораб строен за компанията КОСТА, използващ втечнен природен газ – най-малко замърсяващият в света природен продукт.
Стилът и името са вдъхновени от площадите „Bel Paese“ в Италия, напомнящи за една от най-красивите туристически дестинации в Сардиния (Emerald Costa). На борда на кораба всяка палуба е вдъхновена от италиански град, от Палермо до Рим, от Милано до Венеция. Сърцето на кораба е Colosseo, зона в средата на кораба с три нива, където се представят най-добрите шоу програми. Ярките екрани по стените и купола разказват във всяко пристанище по една нова история от ранни зори до залез слънце. Площадът е обгърнат от тематични барове, където гостите могат да се насладят на чаша вино, наслаждавайки се на морето през панорамни прозорци.
Елегантността и комфортът са съчетани с иновативни технологии, които ще направят вашето пътуване незабравимо. Разхождайки се по кърмата ще се почувствате все едно се намирате на Piazza di Spagna с многобройните магазини, барове и ресторанти и се докосвате до магията на тези красиви места, сякаш сте мислено в Трастевере.
Друга уникална атракция е музеят на борда: Коста Музей. С площ от 400 квадратни метра е посветен на изяществото на италианския дизайн, включващ много от имената допринесли за изграждането на кораба и неговия успех.
Piazza di Spagna е разположена на три палуби на кърмата на кораба и това е идеалното място за забавления за всички възрасти, с открита тераса на горната палуба, която е със стъклен под и създава впечатление, че летите над морето. На носа на кораба има друга площадка Trastevere, където гостите могат да релаксират, да се забавляват и да се наслаждават на питие в барове като Il Bacaro във Венеция и Gelateria Amarillo (салон за сладолед), магазини и музикални спектакли. Друга забележителна панорама се открива от Passeggiata Volare, която е разположена на най-високата точка на кораба, на 65 метра височина.

Описание на каютите:
Вътрешна каюта - баня с тоалетна, спалня или две отделни легла, климатик с регулиране на температурата, чрез термостат, телевизор, сешоар, климатик, сейф, тоалетни принадлежности, плажна кърпа.
Външна с прозорец - прозорец (не се отваря), баня с тоалетна, спалня или две отделни легла, климатик с регулиране на температурата, чрез термостат, телевизор, сешоар, климатик, сейф, тоалетни принадлежности, плажна кърпа.
Каюта с балкон - балкон, баня с тоалетна, спалня или две отделни легла, климатик с регулиране на температурата, чрез термостат, телевизор, сешоар, климатик, сейф, тоалетни принадлежности, плажна кърпа.


 
Самолетен билет София - Рим - София с авиокомпания ITA airways
Летищни такси
23 кг чекиран багаж  + 8 кг ръчен багаж
Трансфер летище - хотел
Трансфер хотел - кораб
Трансфер кораб - летище
Водач по време на пътуването
Една нощувка със закуска в Рим хотел 3***
Обзорен пешеходен тур на Рим с местен лицензиран екскурзовод в първи ден от програмата
Медицинска застраховка за лица до 65 години с покритие 5000 евро

На борда на кораба:
Настаняване в избрания вид каюта
Пристанищни такси
Закуска (ранна, основна и късна), обяд и вечеря (на бюфет или в основния ресторант)
Пица, бургери и други вкусотии между основните хранения
Ползване на басейни и шезлонги заедно с плажни кърпи
Наливни кафе, вода, чай и мляко на бюфета
Анимация и вечерни шоу програми
Занимания и клубове за малки и пораснали деца
Фитнес и спорт
Сити такса в хотела в Рим - заплаща се на място 4 евро за хотел 3 звезди и 6 евро за хотел 4 звезди
Слушалки за туровете, ако е необходимо
Медицинска застраховка за лица от 65 до 79 години - 15 лева
Летищни такси - в случай, че има завишение от страна на авиокомпанията, за което ще бъдете уведомени 20 дни преди датата на отпътуване.

На кораба:
Такса обслужване към персонала EUR 11.00 на възрастен на нощувка на повечето маршрути. За деца между 4-14 г. се ползва 50 % намаление. За деца от 0 до 3 г. не се заплаща такса обслужване.
Брегови екскурзии - предлагани от кораба или от туроператора
Напитки, освен упоменатите като включени
Специализирани ресторанти
Казино
Ползване на телефон, интернет
СПА услуги, фризьор, маникюр и педикюр, фитнес инструктор
Боулинг, голф симулатор, симулатор на F1, 3D кино, лазерен лабиринт
Медицински и фотографски услуги, пране
Медицинска застраховка и застраховка отмяна на пътуване

Допълнителни екскурзии:
Пешеходен тур Бароков Рим - 40 лева, заплаща се предварително най-късно при доплащането на пакета. Включва: екскурзоводско обслужване
Портофино - 145 лева, заплаща се предварително най-късно при доплащането на пакета. Включва: екскурзоводско обслужване и транспорт.
Екскурзия до Неапол и Соренто - 145 лева, заплаща се предварително най-късно при доплащането на пакета. Включва: екскурзоводско обслужване и транспорт.
Обзорна обиколка на Барселона - 95 лева, заплаща се предварително най-късно при доплащането на пакета. Включва: екскурзоводско обслужване и транспорт.

Пакети напитки:
My Drinks - MYDRINK - Кафе, капучино, топли напитки, сокове, безалкохолни напитки, наливна бира, вермут, всички коктейли ( без молекулярните и премиум ), вино на чаша, селекция от уиски, водка, джин, ром, коняк, бренди, текила, минерална вода - 475 лева на човек.
My Drinks Plus - MYDRPLU - неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки на чаша, които струват по меню не повече от 9 евро питието, включително и минибара, бутилирана вода, където се предлага. Топли напитки: еспресо, безкофеиново кафе, айс кафе, капучино, селекция от чай, студен или горещ шоколад. - 630 лева на човек.
Важно:
Закупуването на пакет напитки е възможно единствено за всички настанени в една каюта, а не на човек; избраният пакет напитки трябва да е един и същ за всички, настанени в каютата;
круизната компания си запазва правото да променя цените на пакетите напитки във всеки един момент.
На деца под 18 години НЕ се сервира алкохол.

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал