032/ 666 440


Оферти
Принцес Турс
предлага още:

ИталияМАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В ИТАЛИЯ – Тосканските красавици! Флоренция – цветето на Ренесанса, ослепителната Сиена, очарователният Сан Джиминяно и Чинкуе Тере – петте градчета на любовта... Има жена за комбинация!

6 дни/ 5 нощувки/ 5 закуски

6 дни / 5 нощувки
Цена от: 735.00 лв.


  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Програма по дни

Ден 1 София – Болоня - Монтекатини Терме
Среща на летище София, Терминал 1 и в 20.30 ч. полет на авиокомпания WIZZ AIR за Болоня. Кацане в Болоня в 21.25 ч. и трансфер до Монтекатини Терме, известен курорт с лечебните си термални води. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2 Сан Джиминяно - Сиена – Монтерижони – Монтекатини Терме
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане до Сан Джиминяно, Сиена и Монтериджони. Отпътуване за каменния град Сан Джиминяно (UNESCO), типичен средновековен град, наричан още „градът на красивите кули”. Градчето привлича със своя добре съхранен исторически център и характерните кули- къщи, построени от представители на най - влиятелните родове в града. Програмата предвижда посещение на Катедралата и площад дел Пополо. Свободно време за разходка и дегустация на типичното за района бяло вино Вернача. Продължаване за Сиена – градът с красивите готически дворци, тесни криволичещи каменни улици и гордо минало, известен с червения цвят на тухлените си къщи, които правят Сиена един от най – посещаваните градове в Италия. Разходка из средновековната неповторима атмосфера на този магически град, която пренася посетителя в XII и XIII в. Интерес представляват Базиликата Сан Доменико, средновековната градска чешма Фонтебранда от 1050 г., Дуомо – причина за стара вражда между Флоренция и Сиена в надпреварата кой град има по – голяма и по – красива Катедрала, следва площад Кампо със Палацо Публико. Връщане в хотела в Монтекатини Терме с възможност и по желание на групата попътна спирка за разходка в Монтериджони. Заобиколен от мощни крепостни стени и лозови насаждения, градът е живописно разположен на хълм в сърцето на Тоскана. Нощувка.

Ден 3 Флоренция – Монтекатини Терме
Закуска. Разглеждане на Флоренция с местен екскурзовод на български език /включено в пакетната цена/. Придвижването до града ще бъде организирано с градски транспорт /билетите се заплащат от туристите/. Предстои целодневна разходка в най - пленителния ренесансов град на Италия. През XV в. по време на управлението на фамилията Медичи, Флоренция се превръща в един от най - големите и най - богати градове в Европа. Архитектурното и историческото наследство от този период са причина Старият град да бъде вписан в листата на Юнеско. Днес най - голям интерес за посетителите на града на Данте, са Катедралата Санта Мария дел Фиоре с купола, проектиран от Брунелески и камбанария, която е дело на самия Джото, Пиаца дела Сеньория със сградите на Палацо Векио и прочутата галерия Уфици, най - старият мост над р. Арно и Палацо Пити. По желание организирано посещение на Галерия Уфици* /по желание предварителна преди отпътуване резервация на час за влизане (5.00 EUR) и беседа на бълг. език (8.00 EUR при мин. 25 туристи, 10.00 EUR при мин. 20 туристи)/. Връщане в хотела в Монтекатини Терме. Нощувка.

Ден 4 Монтекатини Терме – Ла Специя – Чинкуе Тере – Монтекатини Терме
Закуска. Свободно време или екскурзия по желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Ла Специя и Чинкуе Тере /автобус + корабче/. Отпътуване с автобус към Ла Специя. Пристанищният град е отправна точка за посещение на района на Чинкуе Тере. Петте средновековни селца, омагьосват посетителите със своята красота и старинен чар. Китните къщи в пастелени цветове, незабравимите пейзажи, кристално чистата вода и усещането за безвремие, което цари на бреговете на петте селища ще ви пленят и ще оставят незабравими спомени. По време на престоя в района на Чинкуе Тере (UNESCO), корабче ще превози групата между отделните селца, където всеки ще може да се наслади на спокойствието на тези приказни градчета, да се разходи по криволичещите улички или да се отдаде на гастрономически наслади, които местните заведения предлагат. Следобед връщане с корабче до Ла Специа и продължаване с автобус за хотела в Монтекатини Терме. Нощувка.

Ден 5 Монтекатини Терме – Ферара – Лидо ди Йезоло
Закуска. Отпътуване за Ферара – град на разкоша на фамилията Есте, превърнала го в един от най – зелените градове в Европа. Разходка из добре запазения ренесансов историческия център (UNESCO). По желание посещение на Националната Пинакотека, поместена в Диамантения дворец, неслучайно наречен така, защото камъните, с които е облицована фасадата му, са оформени като диаманти. Градът е обграден от около 9 км стени, които са най – добре запазените в Италия от епохата на Ренесанса. Продлъжаване за красивия курорт на Адриатическото крайбрежие – Лидо ди Йезоло. Настаняване в хотел. Свободно време. Широки пясъчни плажове, спокойствие и плитко море, осигуряват за посетилите го най - добрата почивка, а крайбрежните ресторанти – възможност да се насладите на удивително деликатни ястия от риба и морски дарове. Нощувка.

Ден 6 Лидо ди Йезоло - София
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София около полунощ.София – Болоня – Монтекатини Терме - Сан Джиминяно – Сиена – Монтериджони - Флоренция – Ла Специя – Чинкуе Тере – Ферара – Лидо ди Йезоло - София


  • самолетен билет София – Болоня на авиокомпания WIZZ AIR, летищни такси, 1 брой малък ръчен багаж (тип дамска чанта или чанта за лаптоп, които да могат да се поберат под седалката) с размери 40/30/20 см, автобус по време на туристическата обиколка, 5 нощувки със закуски, от които 4 - в Монтекатини Терме в хотел 4****, 1 – в Лидо ди Йезоло в хотел 3***/4****, пешеходна обиколка на Ферара, пешеходна обиколка на Флоренция с местен лицензиран екскурзовод на български език, медицинска застраховка за туристи до 65 г. с покритие 10 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД, водач от агенцията
  • входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата, билетите за градски транспорт от Монтекатини Терме до Флоренция – ~6 EUR в посока, посещението на галерия Уфици, слушалки за обиколката на Флоренция - 2.00 EUR, допълнителните мероприятия.

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал