032/ 666 440


Оферти
Принцес Турс
предлага още:

ИталияИТАЛИЯ – Най-интересното от Тоскана с Чинкуе Тере История, изкуство, природа и добра кухня! Четири екскурзии и посещения, включени в пакетната цена!

5 дни / 4 нощувки / 4 закуски

5 дни / 4 нощувки
Цена от: 1065.00 лв.


  • ПРОГРАМА
  • ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
  • ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Програма по дни

Ден 1 София – Болоня - Монтекатини Терме
Среща на летище София, Терминал 1 и в 20.30 ч. полет на авиокомпания WIZZ AIR за Болоня. Кацане в Болоня в 21.25 ч., посрещане от екскурзовода на групата и трансфер до Монтекатини Терме, известен курорт с лечебните си термални води. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2 Монтекатини Терме - Сан Джиминяно - Сиена – Монтекатини Терме
Закуска. Eднодневна екскурзия/включена в пакетната цена/до каменния град Сан Джиминяно (UNESCO), типичен средновековен град, наричан още „градът на красивите кули”. Градчето привлича със своя добре съхранен исторически център и характерните кули- къщи, построени от представители на най - влиятелните родове в града. Програмата предвижда посещение на Катедралата и площад дел Пополо. Свободно време за разходка и дегустация на типичното за района бяло вино Вернача. Продължаване за Сиена – градът с красивите готически дворци, тесни криволичещи каменни улици и гордо минало, известен с червения цвят на тухлените си къщи, които правят Сиена един от най – посещаваните градове в Италия. Разходка из средновековната неповторима атмосфера на този магически град, която пренася посетителя в XII и XIII в. Интерес представляват Базиликата Сан Доменико, средновековната градска чешма Фонтебранда от 1050 г., Дуомо – причина за стара вражда между Флоренция и Сиена в надпреварата кой град има по – голяма и по – красива Катедрала, следва площад Кампо със Палацо Публико. Връщане в хотела в Монтекатини Терме. Нощувка.

Ден 3 Монтекатини Терме – Флоренция – Монтекатини Терме
Закуска. Разглеждане на Флоренция с местен екскурзовод на български език /включено в пакетната цена/. Придвижването до града ще бъде организирано с градски транспорт /билетите се заплащат от туристите/. Предстои целодневна разходка в най - пленителния ренесансов град на Италия. През XV в. по време на управлението на фамилията Медичи, Флоренция се превръща в един от най - големите и най - богати градове в Европа. Архитектурното и историческото наследство от този период са причина Старият град да бъде вписан в листата на Юнеско. Днес най - голям интерес за посетителите на града на Данте, са Катедралата Санта Мария дел Фиоре с купола, проектиран от Брунелески и камбанария, която е дело на самия Джото, Пиаца дела Сеньория със сградите на Палацо Векио и прочутата галерия Уфици, най - старият мост над р. Арно и Палацо Пити. По желание организирано посещение на Галерия Уфици* /по желание предварителна преди отпътуване резервация на час за влизане (5.00 EUR) и беседа на бълг. език (8.00 EUR при мин. 25 туристи, 10.00 EUR при мин. 20 туристи)/. Връщане в хотела в Монтекатини Терме. Нощувка.

Ден 4 Монтекатини Терме – Ла Специя – Чинкуе Тере – Монтекатини Терме
Закуска. Еднодневна екскурзия до Ла Специя и Чинкуе Тере /включена в пакетната цена автобус + корабче/. Отпътуване с автобус към Ла Специя. Пристанищният град е отправна точка за посещение на района на Чинкуе Тере. Петте селца, омагьосват посетителите със своята красота и старинен чар. Китните къщи в пастелени цветове, незабравимите пейзажи, кристално чистата вода и усещането за безвремие, което цари на бреговете на петте селища ще ви пленят и ще оставят незабравими спомени. По време на престоя в района на Чинкуе Тере, корабче ще превози групата между отделните селца, където всеки ще може да се наслади на спокойствието на тези приказни градчета, да се разходи по криволичещите улички или да се отдаде на гастрономически наслади, които местните заведения предлагат. Следобед връщане в Ла Специа. Връщане в Монтекатини Терме. Нощувка.

Ден 5 Монтекатини Терме – Болоня – София
Закуска. Отпътуване за Болоня. Пристигане и разходка из красивия център /включена в пакетната цена/, оформен от Площад Маджоре с базиликата Сан Петроний, посветена на светеца – покровител на града, площад Нептун и фонтана Нептун. Фотопауза на фона на „Целуващите се” кули. Трансфер до летище Болоня. Полет на WIZ AIR за София в 21.55 ч. Кацане на летище София в 00.40 ч.София – Болоня – Монтекатини Терме - Сан Джиминяно – Сиена – Флоренция – Ла Специя – Чинкуе Тере – Болоня - София


  • Самолетен билет София – Болоня - София на авиокомпания WIZZ AIR, летищни такси, 1 брой малък ръчен багаж (тип дамска чанта или чанта за лаптоп, които да могат да се поберат под седалката) с размери 40/30/20 см, автобус по време на туристическата обиколка, 4 нощувки със закуски в хотел 4**** в Монтекатини Терме, пешеходна обиколка на Флоренция с местен лицензиран екскурзовод на български език, екскурзия до Сан Джиминяно и Сиена, комбинирана екскурзия с автобус и корабче до Ла Специя и Чинкуе Тере, пешеходна обиколка на Болоня, медицинска застраховка за туристи до 65 г. с покритие 10 000 EUR на Групама Застраховане ЕАД, водач от агенцията.
  • Входните такси за посещаваните туристически обекти по програмата, билетите за градски транспорт от Монтекатини Терме до Флоренция – ~6 EUR в посока, посещението на галерия Уфици, слушалки за обиколката на Флоренция - 2.00 EUR.

Powered by Peakview.bg - B2B Туристически портал